Lördag den 30 mars kl 12 – 15 är det dags att ses och surra om odling och byta fröer! 

Ta med egna fröer som du fått över och byt till dig något nytt och spännande.Vi dukar upp frökorgar för alla som vill byta. Blir det fröer över så delar vi på dem såklart. Även sticklingar från krukväxter eller plantor går det bra att byta eller skänka bort.

Du som vill lära dig mer om hur du kan ta fröer av det du odlat är välkommen till vår expert-hörna. Där kommer det att klyvas pumpor, skäras tomater och kanske tröskas några fröhus med hjälp av fröodlingsveteraner från föreningen Sesam.

När vi vet hur vi kan odla våra egna fröer tar vi också ett första steg mot makt över vilken mat vi kan äta nu och i framtiden.

Så kom och fira att våren är här med oss!


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *