Lördagen den 24 augusti händer det, ÄNTLIGEN! För första gången är Järva centrum för en stor och färgsprakande trädgårdsfest. Men också ett centrum för en matglad, ekologisk och kreativ trädgårdskultur.

Kom och möt odlare från hela världen och mingla bland marknadsborden. Lär dig mer om spännande grönsaker och hur de odlas. Är du lottlös? Passa då på att ta reda på hur du kan skaffa dig en lott. Vi finns där för att hjälpa dig få kontakt med föreningarna.

Centrum för festen är Nydalsparken i Tensta, ett stenkast från tunnelbanan. Och vi håller öppet 12.00 – 16.00. Därifrån kan du också hoppa en shuttlebuss eller lånecykeln och dra iväg till tre intressanta föreningar på Järvafältet: Tensta fritidsträdgårdar, Lilla Rinkeby och Ärvinge. Här väntar kolonisterna med nykokt te och överraskningar. Du får kliva in på lotterna, kika in i plasttunnlar, mysa i dagstugor och pergolor eller kolla in alla varianter av grillar och rökar. 

Programmet kan du ladda ner här! 

Vi som ligger bakom projektet är kolonistnätverket Peppar & Pumpa. Våra samarbetspartners är Tensta konsthall och Studiefrämjandet och inte minst tio koloniföreningar i Järvaområdet. Vi vill med projektet inspirera till mer odling. Men vi vill också lyfta kolonilotternas samhällsintresse. De ger trygghet och hälsa åt människor och livsrum för utrotningshotade insekter och förstås massor av ljuvlig mat.

Vi stöds av LUSH, Svenska Bostäder, Koloniträdgårdsförbundet, Hyresgästföreningen och Konsumentföreningen i Stockholm.