Nu har Lena Israelsson sammanfattat hela säsongens lärdomar i en rapport. En bättre person att skriva denna rapport finns nog inte i Sverige eftersom hon gav ut en boken ’Odla orientaliskt’ redan 1998. Vi vet därför att när hon hängde med Zita i Järva så hade hon en grundförståelse för metoden som många av oss andra saknar.


Den här rapporten ska vi sprida. Och med ”vi” menar vi alla ni som läser det här. Ladda ner och skicka vidare. Ett viktigt syfte med Orten Odlar har varit just att visa upp lite av den kunskap som finns bland kolonister, och framförallt då de kolonister som inte själva sprider sin kunskap via sociala medier och inte heller blir inbjudna att diskutera framtidens stadsodlingar.
Läs och inspireras, det är inte en manual och inte ett upprop att alla ska odla på det här sättet. Men om du är nyfiken går det ju alltid att prova med bara en bädd i en säsong. Och odlare är nyfikna varelser, det vet vi.


3 kommentarer

My · 26 februari, 2020 kl. 07:49

Wow, tack för arbetet både från Zita att dela med sig av sin kunskap och till er som dokumenterat! Väldigt värdefull kunskap och arbete!

    TeamOrtenOdlar · 26 februari, 2020 kl. 16:42

    Tack! Vi är också hemskt glada och tacksamma att hon orkat väga och rapportera så noggrant hela säsongen. Och imponerade av hur väl hon känner alla sina grödors behov och livscykel!

Hanna · 9 juni, 2020 kl. 21:46

Tusen tack för superintressant rapport! Verkligen inspirerande att så lite mark kan ge så mycket – och också så spännande grödor. Gillar också slutklämmen, håller med om att kolonilotter behövs!

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *